Most érkezett: Zacher Gábor távozása óta az összeomlás szélén a Honvéd kórház! Az altató orvos a sürgősségin van, könyörögve hívják vissza a rezidenseket. - Mutatjuk a szomorú magyar valóságot:


Mint megírtuk, a kórház egyik vezető orvosa, Zacher Gábor pénteken beadta lemondását arra hivatkozva, hogy nem tudja lelkiismeretesen ellátni feladatait azok között a körülmények között, amik az intézményben uralkodnak.


A hvg.hu most Kunetz Zsombor egészségügyi szakértőt idézi, aki sötéten látja a Honvédkórház jövőjét. Kunetz blogjában azt írja, a kórházban életveszély van, a lyukak befoltozására rezidenseket hívtak vissza, amivel viszont törvényt szegtek.

- Az aneszteziológus a sürgősségin dolgozik, ahelyett, hogy a műtőben altatna, vagy az intenzív osztályon dolgozna. Ezért a műtökből hiányzik az aneszteziológus orvos, ami azt jelenti, hogy műtőket kell bezárni és műtéteket kell elhalasztani. Egy ügyeletben két műtő működik, ami a betegellátás súlyos veszélyeztetése - véli a szakértő.


- Amennyiben eddig a Honvédkórházat bárki is no go zónának tekintette, a jövőben háborús övezetként tekinthet majd rá, mégpedig olyan háborús övezetként, amit Kurt Vonnegut írt meg Az Ötös számú vágóhíd című regényében - festette le a sötét jövőt.