Tragédia! Leszakadt a putri teteje, amelyben ez a szegény ám dolgos család élt! Elhunyt a kislányuk Barbi. Nyugodj békében te kis Angyalka! Hogy fordulhat elő ilyen?!


Vidám gyerekzsivaj helyett néma gyász ülte meg kedden a felsőpakonyi általános iskolát.


A harmadikosok örökre elveszítették egyik társukat, Barbarát (†9), aki hétfőn még boldogan nézegette a tanító nénitől kapott új könyveit. A kislány ugyanis nem tudott kimenekülni a házukból, amelynek a teteje a napok óta tartó esőzések miatt kedd éjjel összeomlott, maga alá temetve az alvó gyereket. A romos épületből szüleinek és testvéreinek még időben sikerült kimenekülniük.

– Felfoghatatlan, hogy nem jön be többé mosolyogva az osztályterembe Barbi! – mondta a Blikknek Barbara osztályfőnöke, Pataki Rozália. – Ő egy nagyon kedves, aranyos és segítőkész kislány volt. Nem tudtam olyat kérni, amit nem csinált meg azonnal. Nagyon nagy veszteség ez a családján kívül nekünk, a tanárainak és a diáktársainak is. Kedd reggel az első óránkon tanítás helyett kimentünk a gyerekekkel a házukhoz, ahol gyertyagyújtással emlékeztünk rá. A padban is, ahol ült, egy mécses ég.

Barbi padján virág és égő mécses emlékeztetett a szörnyű tragédiára.
Az iskola igazgatója is megtette az ilyenkor szükséges lépéseket, és jelezte a tankerületnek, hogy szükség esetén biztosítsanak pszichológust a gyerekeknek, aki segít feldolgozni társuk hirtelen elvesztését.

A Blikk információja szerint a kislány édesapja, K. Pál két éve döntött úgy, hogy a nem túl jó állapotú épületet felújítja: többek között a tetőt is lebontotta. Terve az volt, hogy lassan, ahogy a pénzük engedi, széppé varázsolja a kis melléképületet, amelyben hatan laktak.


– Állandóan valamit bütykölt a házon, minden szabad percét ezzel töltötte! – árulta el egy, a neve elhallgatását kérő helybéli férfi. – Kevés bevételük azonban nem engedte meg, hogy gyorsabban haladjon. Miután lebontotta a régi tetőt, ráborított az épületre egy nagy fóliát, hogy az majd felfogja a vizet. Sajnos, akkora mennyiséget, ami mostanában esett, már nem bírt el: beszakadt az egész szerkezet, amelyet leginkább gerendák tartottak.

A helyiek szerint először egy hatalmas reccsenés hallatszott a József Attila utcai házban. A család felébredt, ám beszakadt az egész tetőszerkezet. A kislányért az egyik testvére visszament, de már hiába.

– Beszéltem az apával, rettentő rossz állapotban van: fél, hogy mindenki őt hibáztatja, pedig csak jót akart. Az önkormányzat felajánlotta a segítségét a családnak – mondta a település polgármestere, Nagy János.