Az emberi lélek tényleg nem semmisül meg: energiaként tér vissza az univerzumba. A legújabb kutatásoknak köszönhetően elképesztő amire rájöttek a tudósok:


Kvantumfizikai mérések és vizsgálatok rámutatnak: a halál csak egy illúzió, valójában egy másfajta anyagi szintre lép a tudatunk és a lélek.


 Az agyban találtak olyan struktúrákat, amik bizonyítják: a lélek egy létező entitás!

Az emberiség és a tudomány egyre közelebb áll ahhoz, hogy megfejtse a halál utáni élet rejtélyét.

Ez pedig egyben az élet egyik legnagyobb rejtélye is, és nem túlzás azt állítani, hogy világtörténelmi felfedezés lehet, ami megváltoztathatja az élethez és a halálhoz való hozzáállásunkat is, ezért nem kis súly nehezedik a tudósokra és kutatókra.

Dr. Stuart Hameroff és Sir Roger Penrose, a The Science Channel tévécsatornán futó dokumentumfilmben azt állítja, hogy a lélek egy létező dolog, és a test halála után nem szűnik meg, hanem visszakerül az Univerzumot alkotó anyagok közé.

A két metafizikus szakember úgy véli, hogy a lélek alkotóelemei megtalálhatók az agysejtek úgynevezett mikrotubulusában.

A klinikai halál állapotában ezen mikrotubulusok elvesztik a kvantumállapotukat, de képesek még tárolni lélek által őrzött információkat, amelyet képesek visszaállítani is, ha sikeres újraélesztés során a személy magához tér.

Ilyenkor a legtöbb klinikai halált átélt ember testen kívül, halálközi állapotról számol be.

De mi történik a lélekkel, ha a hozzárendelt test nem ébred fel többé?


Ilyen esetben Dr. Hameroff úgy gondolja, hogy a lélek valóban egy létező entitás, és nem csak az idegsejtek csatornáin keresztül áramló kölcsönhatás, a gond ott van, hogy egyelőre ennek meglétét még nem lehet konkrétan bebizonyítani.

Sőt, szerinte minden életforma a lélekformálódással kezdődik.

Óriási tudományos felfedezés küszöbén vagyunk.

Ha sikerül bizonyítani az idegsejtek csatornáin keresztül áramló kölcsönhatást, mely tulajdonképpen a lélek, vagy annak egyes részei, akkor át kellene értékelnünk mindent, szó szerint MINDENT amit az aggyal és az emberi testtel kapcsolatban eddig megtudtunk.

Arról nem beszélve, hogy a mikrotubulusok kutatása és megismerése hihetetlen távlatokat nyithat a jövőben mind a gyógyítás mind pedig a lélek feltárásának aspektusaiban.

A tudat valahová kerül a halál után. Minden biokémiai folyamat azt a végső leválást szolgálhatja, mely során a testtől végleg elszakad a tudat és a lélek.

Ez lehet a magyarázata a halálközeli élményeknek is, amikor felülről és kívülről látják magukat a betegek vagy a haldoklók, miközben az orvosok az életükért küzdenek.


Tudósok azt is vizsgálták, milyen jeleket ad az agy, amikor valaki haldoklik, és átéli az élményt.

Eszerint az agy olyan aktivitást mutat, amit csak akkor képes produkálni, ha VALÓS tapasztalásai vannak…

Mikrotubulusok, és kvantumtudatok… olyan szintek, amiket még nem ismerünk, de eljuttathatnak minket és a tudomány arra a pontra, ahol megérthetjük, milyen a túlvilág, vagy akár át is nézhetünk a határon