Elképesztő! Lehet ezt Így is?! Rászoruló családoknak adta a teljes augusztusi fizetését a szlovák államfő! Hihetetlen, de Ennyi pénzt adott nekik! Eközben hazánkban: - Kérjük oszd meg, ha szerinted nálunk is így kellene!


Áder, Orbán, Semjén  és még hosszan sorolhatnánk..! - Hol vagytok?


Andrej Kiska szlovák államfő tíz bajba jutott család között osztotta szét augusztusi fizetését – számolt be róla az Új Szó nevű felvidéki portál.

A családok fejenként 497,60 eurót kaptak.

A rászoruló sokgyermekes családok között van, akinek a téli tüzelőre nem jutott volna, vagy súlyosan beteg kicsiket kell ellátnia a szülőknek. A pénz egy része pedig egy fiatal családhoz került, ahol az apa súlyos daganatos beteg.

Andrej Kiska

Egy másik család mindkét fia izomdisztrófiában szenved, és az apának is egészségügyi problémái vannak.

Szintén izomdisztrófiában szenved az a nő, akinek emiatt ott kellett hagynia a munkahelyét, ezért nem tudja akadálymentesíteni a lakását.


Kiska nem először jótékonykodik. A családok kiválasztásában nonprofit szervezetek ajánlásait veszi figyelembe.

Nálunk ez a gyakorlat valahogy nem honosodott meg. Egyedül Gyurcsány Ferenc tette ugyanezt miniszterelnöksége idején – a fizetését minden hónapban más-más jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel.  - Kérjük oszd meg, ha ez szerinted sincsen rendjén és hazánkban is így kell(ene)! 

nyugatifeny.hu