Panaszkodnak a művészeink, hogy kevés a nyugdíj?! De kérem nézzék csak MILYEN körülmények között élnek! - Kérjük ossza meg, akinek NAGYON elege van ebből!


Tele van a média az utóbbi időben azzal, hogy jaj szegény művészek milyen szerény nyugdíjból élnek.


Többek között Kóbor János, Demjén Ferenc és Medveczky Ilona is panaszkodott ez ügyben. De vajon igazuk van? Milyen jogon? 

Az egyik TV-nek adott interjújában például Demjén Rózsi beszélt arról, hogy 48500 forint nyugdíjat kap és úgy érezte, hogy meglopták.

Kérdezem én az átlag magyar kisnyugdíjast aki egész életében dolgozott, nem csak heti 2-3 fellépést vállat azt is italtól vagy más tudatmódosító szerektől mámoros állapotban

Bár nagy részük ezeknek a "nyomorgó" művészeknek mai napig jobban élnek mint egy átlag magyar...
Akik nem kerestek egy éjszaka alatt meg egy havi fizetést csak szépen csendben felnevelték gyermekeiket, fizették az adót és ma már a rezsijüket nem tudják kifizetni.


Az egész talán Szilágyi Istvánnal történt interjúval kezdődött. Ám mint kiderült nagyon sokan a művészek közül úgy éltek mint az a bizonyos tücsök aki egész nyáron hegedült, de mikor jött a tél felkopott az álla.
Bár nagy részük ezeknek a "nyomorgó" művészeknek mai napig jobban élnek mint egy átlag magyar...
Igaz a mondás:Aki sír,attól el kell venni! A teljesség igénye nélkül következzen néhány kép, az éhező, panaszkodó művészeink életkörülményeiről:

Kóbor János mediterrán stílusú törökbálinti otthona korábban a Korda házaspáré, Korda Györgyé és Balázs Klárié volt:

Demjén villa: