Botrány! A négyszeresére nő a miniszterek fizetése. Egészen elképesztő, de pontosan ennyi pénz üti a markukat havonta! Vérlázító, de Ezzel indokolták az emelést:


Ugyan már áprilisban lementek az országgyűlési választások, és mint azt mindenki tudja a Fidesz-KDNP akkor újra kétharmadot szerzett, így azóta szinte önmaguktól hozzák a törvényrendeleteket és meglépik azt, ami sok embert irritál: ismét jelentősen megemelik a miniszterek fizetését. Vérlázító, de Ezzel indokolták az emelést: 


Eddig egy tárcavezető havonta csaknem bruttó 1,3 millió forintot kaphatott (kevesebb mint a fele ennek az alapfizetés, a többi a kiegészítés és pótlék).

A most benyújtott törvényjavaslat azonban lehetővé teszi, hogy akár 5 millióra is nőhessen a gázsi. A pontos összegről Orbán Viktor kormányfő dönt, és évente felülvizsgálhatja a miniszterének a fizetését.

A miniszter fizetése a jövőben elérhetné a minisztériuma által felügyelt hatóság, hivatal, állami cég vezetőjének a keresetét, márpedig több állami vállalatnál havi 4-5 millió forintot is fizetnek az első embernek. Az emelést azzal indokolták, hogy fel kell zárkózni az EU-s átlaghoz, amibe beletartozik a  politikusok megemelkedett fizetése is.


Az Index összeállítása szerint a Magyar Posta, az MVM, a MÁV, a Magyar Fejlesztési Bank vezérének munkáját havi 5 millióval díjazzák.

- Önök mit gondolnak erről? Egy demokratikus országban ennek ez a helyes menete? Egy megosztással kérjük fejezze ki az, aki szerint ez már több mint felháborító!