BOTRÁNY! Orbán Viktor Ezt üzente a nyugdíjasoknak az elmaradt Erzsébet utalványok kapcsán! Milliók háborodtak fel sorain: "Nyugdíjemelés vagy utalvány, a kettő együtt nem megy mert.."


Ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, idén a kormány döntése értelmében elmaradt a decemberi Erzsébet utalványok kiosztása a nyugdíjasok számára.


Sokan felháborodtak emiatt, hiszen az elmúlt években az volt a szokás, hogy ilyenkor megajándékozzák és kisegítik a nyugdíjasok az utalványokkal, ami valóban nagy segítséget jelentettek számukra, főleg az ünnepeke közeledtével.

A hatalmas felháborodást keltett visszhangra a kormányfő így reagált:

"Kedves Barátaim, tisztelt választópolgárok!


Megértem, ha az idén elmaradt Erzsébet utalványok hiánya valamennyi emberben keserű szájízt hagy, de szeretném ha megértené mindenki, hogy az idei, az éves inflációt is meghaladó nagyobb fokú nyugdíjemelés mellett erre egyszerűen nincs módunk. Nyugdíjemelés vagy Erzsébet utalvány. Tartani kell magunkat az államkasszához, így nekünk is megvan kötve a kezünk. Természetesen jövőre is igyekszünk valamilyen formában a nyugdíjasok kedvében járni". - Nyilatkozta a Miniszterelnök. 

- Önök mit gondolnak szavairól? Ha ön sem ért egyet az elhangzottakkal kérjük adja tovább és ossza meg a cikket!