Ilyen vérlázítóan pofátlan nyilatkozatot még senki nem mert meglépni a nyugdíjasok ellen, mint ahogy azt Novák Katalin tette: "Mi már bizonyítottunk, most a nyugdíjasok jönnek a nyugdíjkorhatár emeléssel, mert csak így.."


Novák Katalin államtitkár már többször is "nekiment" a nyugdíjasoknak, például akkor, amikor egyetértett azzal, hogy ne kapják meg a korábbi években is kötelezően járó Erzsébet utalványt. 


Mostani bejelentése azonban túlmegy minden határon és felháborító minden nyugdíjasra nézve.

"Mint korábban most is értetlenül állunk a nyugdíjasok elégedetlensége előtt. 
Nemzeti szinten is magas, 2,7%-os nyugdíjemelést kaptak, amivel véleményem szerint többet adtunk, mint azt kellett volna. Az idősebb korosztály az, akinek bőven kedvezett a kormány az elmúlt 8 évben, és ez így is fog maradni.

Célunk az állandó nyugdíjemelésen felül egy korrekt és jól működű nyugdíjkorhatár emelés, mely mindenkinek a közös célját szolgálja majd: Egy stabil, kiszámítható nyugdíjrendszert és országot, ahol nem kell aggódni évek múltán, hogy az ember megkapja-e a kötelező járandóságait vagy sem. Ez sajnos jelenleg így van, így ezt meg kell reformálunk, még ha elsőre ez drasztikusnak is tűnhet. Az emberekért dolgozunk és nem ellenük." - nyilatkozta Novák Katalin. 

- Ha Ön is vérlázítónak tartja azt, hogy ilyen stílusban és ennyire hülyének nézik hazánk nyugdíjasait, egy megosztással fejezze ki egyet nem értését!